01/08/16 08:28
(http://pik.bg)

Близо 600 хиляди лева несъбрани такси и данъци има община Тунджа

Близо 600 хиляди лева несъбрани такси и данъци има община Тунджа

Несъбраните от физически и юридически лица данъци и такси в община Тунджа са близо 600 000 лева. Голяма част от тях общината няма как да събере, е мнението на администрацията, предаде БНР.

Като рестриктивен определи тазгодишният бюджет кметът на община Тунджа Георги Георгиев. Все още не е ясен пълният му размер, но се залага той да е около 14 милиона лева.

Най-големият резерв тук са данъци, такси, които граждани и фирми не са плащали от години. Цифрата хич не е малка. Поне половината, ако съберем, ще е голям плюс за работата на общината, заяви Георгиев.

Натрупаните задължения на физически и юридически лица към общината са близо 600 000 лева. Процесът по събирането, обаче е изключително труден, обясни кметът:

Като например хора, които ги няма в държавата. Собственици, които от там и не плащат за имотите си, които се намират на наша територия и издирването им е изключително трудно, а там има съответни изисквания по закон. Като минат 5 години тия недобори стават по закон несъбираеми, опростени.

Очакванията за тази година са в общинската хазна от стари задължение да влязат около 300 000 лева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване