01/08/16 06:26
(http://www.klassa.bg/)

Брюксел ще задели 1 милиард евро за държавите по външните си граници

 Европейската комисия в четвъртък прие поредица от програми за трансгранично сътрудничество на обща стойност 1 милиард евро, които ще подкрепят социалното и икономическо развитие в регионите от двете страни на външните граници на съюза, включително Украйна, предава УНИАН, цитирана от "Фокус".
По данни на ЕК, ще бъдат финансирани проекти в общо 27 страни: Армения, Грузия, Република Молдова, Украйна и Русия на изток; Египет, Израел, Йордания, Ливан, Палестина, Тунис; Държавите-членки на ЕС (България, Кипър, Естония, Финландия, Франция, Гърция, Италия, Латвия, Литва, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Швеция), както и Норвегия и Турция.

Става въпрос не само за държави, които имат сухопътна граница със страните-членки на ЕС, но и за държави от Северна Африка и Близкия Изток, с които ЕС граничи по море. За всяка от тях ЕК е определила четири приоритетни сфери като култура, защита на околната среда, борба с бедността, образование и други.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване