01/08/16 16:45
(http://pik.bg)

Герджиков: С Бошнаков си отива цяло поколение силни режисьори

Герджиков: С Бошнаков си отива цяло поколение силни режисьори

Отива си едно поколение. Емил Бошнаков е един от последните мохикани на софийския оперен театър, с името на когото свързваме най-хубавите години на тази културна институция. Това заяви актьорът Павел Герджиков пред БГНЕС.

Днес десетки приятели на именития оперен режисьор се събраха във фоайето на Софийската опера, за да отдадат последна почит към него и неговия труд. 

Аз бях млад актьор, когато постъпих в операта и той вече беше утвърден режисьор, разказа Герджиков. Тези няколко десетилетия, през които аз бях в Софийската опера, всъщност, беше време, когато бяхме заедно и сме работили много пъти заедно. 

Днес и аз вече съм на една много прилична възраст. Дърветата в моята гора изпадаха едно по едно. Емил е от поколението преди мен, което си отива. Той като че ли е последен от тази група режисьори, които бяха силна група като Михаил Хаджимишев, Петър Щърбанов, Николай Николов. Той остана последен, какво да кажа за него? Много високо професионално подготвен, интелигентен човек, с организаторски талант, управленец, добър колега, посочи още Герджиков. 

Според него Бошнаков е изградил себе си и живота си в съдбата на софийския оперен театър. 
Да е вечна паметта му. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване