01/08/16 12:25
(http://pik.bg)

Докладът за фалшивите операции вече е в прокуратурата

Докладът за фалшивите операции вече е в прокуратурата

Одитният доклад за фалшиви операции, извършвани от лекарка от областната болница във Велико Търново, вече е предаден на Главна прокуратура и на Българския лекарски съюз.

Констатациите от медицинската инспекция на Министерството на здравеопазването засега нямало да бъдат оповестявани публично. Проверката беше разпоредена от здравното министерство след жалби на пациенти.

Скандалът с фалшиви операции разтресе великотърновската болница в началото на декември миналата година. Разследването започна след като 22-годишният Сашо Чуков се оплака, че му е извършена интервенция от д-р Дафина Генова, която тогава бе и завеждащ на отделението по Неврохирургия без да е имало нужда от такава.

Младият мъж твърди, че е платил близо 3000 лв, както и че интервенцията е платена и от здравната каса. След като се вдигна шум по казуса, близки и на други пациенти също се ожалиха от д-р Генова. Междувременно тя бе освободена от длъжността като шеф на отделението.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване