01/08/16 10:44
(http://www.dnevnik.bg/)

Еврокомисията отпусна 1 млрд. евро за граничните региони


Европейската комисия прие пакет от програми на обща стойност 1 млрд евро за подкрепа на социалното и икономическо развитие на регионите от двете страни на външните граници на Европейския съюз, съобщи прес центърът на институцията.

Освен държавите членки на ЕС по външните граници (България, Кипър, Естония, Финландия, Франция, Гърция, Италия, Латвия, Литва, Малта, Полша, Румъния и Швеция), програмите ще финансират проекти и в Армения, Грузия, Молдова, Украйна и Русия на изток, Египет, Израел, Йордания, Ливан, Палестина и Туни, както и Норвегия и Турция.

Финансовите споразумения ще бъдат финализирани между ЕС и държавите партньори до края на годината. Грантовете ще се предоставят чрез повиквания за проекти, които ще бъдат публикувани до първите месеци на 2017 включително.

Проектите трябва да допринасят за изравняването на жизнения стандарт в регионите, развитието на малкия и средния бизнес, културата, околната среда, предотвратяването на климатичните промени, образованието и изследванията, енергетиката и управлението на границите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване