01/08/16 15:54
(http://pik.bg)

Общински съветник разкри далавери на лекарите в Средец

Общински съветник разкри далавери на лекарите в Средец

Сериозни обвинения срещу лекарите в Медицински център I в Средец отправи общинският съветник Янко Германов. Според острието на БСП в местния парламент лекарите в болницата отклонявали средства. Схемата лъснала при последния анализ на годишния отчет на лечебното заведение. Представителите на опозицията се заканиха, че на следващата сесия ще поискат одит на болницата.

„Когато правихме анализ на годишния отчет, установихме, че лекарите отчитат средно по един прегледан пациент на ден. Това не е вярно и се получават някакви нереални доходи или криене на доходи. Например, ако един лекар прегледа 15 човека, а те са петима лекари – това са 75 лв. на ден, които влизат в касата на медицинския център. Сами може да пресметнете каква е точната сума за цялата година. И защо ние трябва да им даваме пари, като те могат да си ги изкарат. А те ги крият и ги взимат по някакъв начин. Отклоняват средства, които после си слагат в джоба”, заяви за Флагман.БГ Янко Германов.

Думите му имат резон. В Средец живеят близо 15 хил.жители, голяма част от тях са застаряващо население и е невъзможно прегледите при лекарите да са толкова малко.

Нашата медия потърси за коментар управителя на медицинския център д-р Милчо Георгиев, който беше назначен на поста през май миналата година. Служителка на лечебното заведение обаче заяви, че още по обяд д-р Георгиев е напуснал работното си място и ще се върне в понеделник.

Въпреки обвиненията на последната сесия за миналата година общинските съветници в Средец единодушно приеха предложението на кмета Иван Жабов за допълнителна субсидия на МЦ I в размер на 12 238 лв. Докладната беше внесена по искане на д-р Георгиев заради неизплатени заплати и задължения към доставчици.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване