01/08/16 09:21
(http://www.dnevnik.bg/)

Петър Москов: Аз няма да отворя вратата на управлението нито пред Доган, нито пред Местан


Министърът на здравеопазването Петър Москов коментира разцеплението в ДПС и заявката на бившия лидер на партията Лютви Местан, че е готов си партнира с десните партии. "Връщането на ДПС през парадната врата на управлението минава през самоунищожението или унищожението на Реформаторския блок, доказването му като недобра управленска конфигурация с ГЕРБ, аз няма да съм човекът, който ще отвори тази врата, било пред Доган, било пред Местан", заяви Москов в ефира на "Нова телевизия".

По думите на Москов в момента тече процес на разпадането на "всичко, що е в опозиция", но нямало причини това да става в управлението. "ДПС е опозиция и се разпада. Това с геополитическата ориентация и етническия мир е поредното алиби, за да може зад него да се прикрива една безнаказаност и разхищение на публичните финанси", заяви министърът на здравеопазването. Според Москов няма верен отговор на въпроса на кого е по-близък Пеевски - на Доган или на Местан. "Свидетел съм на доброто взаимодействие между тези хора", каза Москов.

Според него стабилното политическо бъдеще на България е трайна стабилна коалиция между ГЕРБ и РБ, която надхвърля рамките на този мандат. "Реформаторският блок потвърди участието си в управленската коалиция. В момента е във висока степен на готовност от подписване на анекс към коалиционното споразумение между ГЕРБ и блока и внасянето му на Съвет за развитие, в който ясно, подробно и конкретно с дати, с ясна философия да бъде преподписано продължението на реформата в правосъдието", заяви здравният министър.

По думите му Реформаторският блок "не е сбор от няколко партии, които да надделяват вътре в блока, а е надежда за това, че разпокъсаната десница може да работи заедно". 

Той заяви, че е в добри отношения с Радан Кънев. "Говорим за отстояване на политическа линия. В този случай с Радан имаме обективни различия", коментира още Петър Москов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване