01/08/16 06:37
(http://www.klassa.bg/)

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва във финалната церемония на кампанията „Чудесата на България 2015“

 Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва във финалната церемония на кампанията „Чудесата на България 2015“. В студио 1 на БНТ тя връчи наградите в категория „Атракция“.
 
Казват, че по Коледа се случват чудеса, а чудесата на България са толкова близо до нас, нужно е да ги знаем, да ги популяризираме не само сред младите хора, но и далеч зад пределите на страната ни, отбеляза председателят на парламента. Цецка Цачева поздрави организаторите, както и всички експерти, участвали със своя професионализъм и компетентност в инициативата.
 
След гласуване на телевизионните зрители за атракция №1 през тази година беше избран остров Св. Анастасия, който се намира в близост до град Бургас. На второ място в класирането остана вила „Армира“ до Ивайловград, а на престижната трета позиция се нареди крепостта „Баба Вида“.
 
Главата на Севт III спечели категорията „Открития“ във финала на кампанията „Чудесата на България“ за 2015 година. На второ място се наредиха печат и дървен гребен, открити при разкопките в древните минерални бани Акве Калиде - Термополис. На трето място се класира гробът на деспот Алексий Слав в Мелник.
 
Панагюрското златно съкровище спечели надпреварата в категория „Съкровища“ в борба с Рогозенското и Варненското.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване