01/08/16 11:55
(http://pik.bg)

Трима със салмонела след вечеря в хасковски ресторант

Трима със салмонела след вечеря в хасковски ресторант

10 души са с хранително натравяне, след като празнували в хасковски ресторант на булевард „Раковски“. Трима са потърсили лекарска помощ и са приети в Инфекциозно отделение на хасковската болница, предаде БГНЕС. 

В най-тежко състояние е 29-годишен мъж, който е колабирал в резултат на диария, повръщане и високата температура. С подобни симптоми в болницата са настанени 22-годишен мъж и 55-годишна жена. Екип от специалисти от РЗИ и ОДБХ са извършили проверка на заведението. Предприети са необходимите профилактични и противоепидемични мерки. Взети са проби от ресторанта и персонала.

От РЗИ съобщиха, че причина за натравянето на 3-мата приети в болницата е салмонела. Това е станало ясно от направеното микробиологично изследване. Собственикът на обекта вероятно ще бъде санкциониран. Възможно е ресторантът да бъде затворен за известно време. Продължават проверките в Млечната кухня в Хасково, след като майка намери хлебарка в буркана със супа за детето си. Взети са проби като резултатите ще станат ясни следващата седмица.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване