01/09/16 09:10
(http://www.dnevnik.bg/)

Защо имигрантите не намаляват, пита Франс Тимерманс турските власти на посещение


Първият зам.-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс е в Турция, за да разговаря с турските власти за причините броят на пристигащите бежанци в Европа да не намалява.

През ноември ЕС се съгласи да плати на Анкара 3 млрд. евро, за да подпомогне мерките за редуциране на потока на бежанци.

На пресконференция в Амстерадм вчера Тимерманс заяви, че Брюксел все още "далеч не е доволен" от напредъка на Анкара.

През последната седмица поне 34 имигранти, включително и седем деца загинаха в турски води.

Според данните на Върховния комисариат на ООН за бежанците по 3 333 имигранти средно наден са пристигали в Гърция от Турция ежедневно през декември.

Цифрите в действителност са по-ниски, отколкото през предишните месеци, но лидерите отдават това на лошото време, не на действията на турските власти.

"Разбира се, че трябва да направим повече. Единственият показател ще бъде намаляването на броя (на пристигащите имигранти). Всички сме се посветили като участници в съвместна операция да намалим броя на пристигащите значително и ни е ясно, че през последните няколко седмици числата остават сравнително високи", заяви Тимерманс.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване