01/09/16 11:30
(http://www.klassa.bg/)

На полицията във ФРГ са дадени тайни указания да не афишира престъпленията на мигрантите

 След масовите нападения в Кьолн управлението на полицията в Германия получила указания да не дава гласност на престъпленията, извършени от мигранти, съобщи вестник Bild. Така властите в Германия се мъчат всячески да загладят ситуацията с бежанците, отбелязва изданието.
Указанията са дадени устно на полицаи в провинциите Хесен и Северен Рейн-Вестфалия на закрити съвещания, твърди висш полицейски служител във Франкфурт на Майн.

„Делата за криминални престъпления, извършени от лица с чуждо гражданство и регистриране в центровете за приемане на бежанци, ние веднага ги заделяме настрани. Ръководството даде точни указания да не афишираме такива случаи и да даваме информация само в отговор на конкретни въпроси от представители на медиите” – съобщил полицейския служител.

Според Майкъл Шейх, представител на МВР в Хесен, ръководителите на ведомствените пресцентрове са предупредени, че негативната информация за бежанците може да бъде използвана от десни екстремисти и насочена против тези, които действително имат нужда от защита.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване