01/10/16 18:39
(http://pik.bg)

Mлад врачанин въртял измами под чужда самоличност

Mлад врачанин въртял измами под чужда самоличност

Непълнолетен врачанин прави измами под чужда самоличност, съобщиха от областната дирекция на полицията във Враца. Ченгетата спипали младокът след подаден сигнал в районното полицейски управление.

Софиянецът Р.П. обяснил, че е през обява, публикувана в интернет е купил повредена платка за мобилен телефон на стойност 200 лв. Като подател на пратката в разписката, издадена от куриерска фирма, е посочен П.Й. от Враца с негов адрес и телефонен номер за контакт. Р.П. намерил посоченото за връзка лице на адреса му в града. При проведен разговор с него, П.Й. заявил, че никога не е изпращал пратки чрез куриерска фирма.

След проведено разследване, униформените установили, че подател на пратката е непълнолетен жител на областния град. Ченгетата го спипали при опит от страна на момчето да си получи сумата от пратката в офис на куриерската фирма.

В полицията установили, че непълнолетният е използвал личната карта на П.Й., която била обявена за открадната през май 2014 г.

Личната карта и разписката за изпратена пратка от куриерската фирма са върнати с протокол за доброволно предаване. От лицето са взети показания и е освободен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване