01/10/16 19:00
(http://pik.bg)

Дончев: Разговорът за президентските избори започва след категоричната позиция на Плевнелиев дали ще се кандидатира за втори мандат

Дончев: Разговорът за президентските избори започва след категоричната позиция на Плевнелиев дали ще се кандидатира за втори мандат

Разговорът за президентските избори започва след категоричната позиция на Росен Плевнелиев дали ще се кандидатира за втори мандат. Това каза Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, член на ИК на ПП ГЕРБ, , в разговор с Илиана Беновска в предаването „Беновска пита" по „Канал 3".

Както всеки път Илиана Беновска зададе въпроса - Кой и на какво основание иска и може да управлява България, на който Дончев уточни, че една от илюзиите на демокрацията е, че правото да управляваш се добива само на избори. „Това не е така, то трябва да се заслужава и доказва всеки ден“, отговори вицепремиерът Томислав Дончев. Във връзка с анекса към коалиционното споразумение с РБ Томислав Дончев заяви, че счита, че животът е по-сложен от каквито да е програми и прогнози. Според него, нормално е да се добавят нови нюанси към сключеното преди година коалиционно споразумение. В коалиционното споразумение освен темата за съдебната реформа е имало заявки от една година и за нуждата за нов целеви изтребител за българската армия.

По думите му, има нормална работна атмосфера между министрите от ГЕРБ и РБ. „Най-същественият въпрос е с кого ще се подпише и с кого ще се водят преговорите за анекса към коалиционното споразумение”, заяви Дончев.

Във връзка с нападките на здравния министър Москов към премиера Борисов, Дончев коментира, че е важно да се уточни жанрът на тези прояви, дали това е нападение, приятелска закачка, или проява на недобър вкус.

На въпрос дали е обсъждана кандидатурата му за президент, Томислав Дончев отговори: „Темата не е президентски избори в момента, рано е още, темата не е коментирана“, отсече Томислав Дончев. „България има президент, който е подкрепен от ГЕРБ и се ползва с нашата подкрепа, разговорът започва от момента, в който има категорична позиция дали той (бел.ред. Росен Плевнелиев) ще се кандидатира за втори мандат“, допълни той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване