01/10/16 09:35
(http://pik.bg)

ИЗВЪНРЕДНО! Убийството на шефа на "Агресия" било изключително професионално! Вижте подробности за разстрела!

ИЗВЪНРЕДНО! Убийството на шефа на "Агресия" било изключително професионално! Вижте подробности за разстрела!

Шефът на модна къща "Агресия" Александър Антов е убит изключително професионално, пише  "Телеграф".

На мястото на  престъплението в село  Бистрица не са открити гилзи и ченгетата не могат на този етап дори да определят с какво оръжие е бил гръмнат бизнесменът.

63-годишният мъж бе открит мъртъв около полунощ в петък срещу събота на метри от луксозния му имот в софийското село.

Основателят на модна къща „Агресия” Александър Антов имал няколко железни правила в бизнеса. Това разказа пък пред bTV проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, който е познавал лично Антов.

По думите му, Антов държал да въвежда най-новите технологии, да използва висококачествени платове и да бъде близо до служителите си. „Агресия” произвеждаше облекла на най-високо европейско ниво”, подчерта той. „Той държеше много на своя персонал. Аз съм свидетел, по време на различни събития той държеше да е близо до тях”, допълни експертът. 

Стойков описа Антов като „природно мъдър човек, който не говори много и дълго премисля нещата”. Убитият бизнесмен участвал често и в благотворителни събития. Професорът изтъкна, че модната къща обличала елита на България – политици, шоубизнес, медии. Той разказа, че Антов две години неуморно се борил да спаси съпругата си Мария, която била болна от рак. На едно събитие той му споделил: „Направих всичко възможно и повече, но уви”. Той каза още, че убийството е станало в момент, в който Антов бил съкрушен от загубата на съпругата си.

Междувременно bTV съобщи, че в къщата на бизнесмена вече се е била нанесла друга жена. 

Бившият началник на отдел „Убийства” Ботьо Ботев пък заяви от с воя страна, че хората не бива да се притесняват прекалено от факта, че две убийства са извършени за няколко дни – това на Антов и на Веселин Стоименов. „Виждали сме го и преди”, каза той.

Въпреки това смущаващ е факта, че става дума за две доста различни жертви – човек, за когото се знае, че е свързан с подземния свят, и един почтен, по думите на близките му, бизнесмен. „Важно е да се разбере каква би могла да бъде мотивацията”, подчерта Ботев.

Той изтъкна, че в ситуации като тези, когато има няколко убийства в кратък интервал, възможностите не са неограничени. Той допусна хипотетично, че е възможно целта на убийствата да бъде разкъсване на ресурсите на МВР.

Ботев коментира още, че модният бизнес е много особен и хората в него трябва да притежават определени качесства. Според него твърденията на кмета на Бистрица, че убийството на Антов е битово и аматьорско, не почиват на никакви факти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване