01/10/16 20:27
(http://pik.bg)

Ирина Бокова: Постът в ООН ще постави България на световната карта

Ирина Бокова: Постът в ООН ще постави България на световната карта

Аз искам и смятам, че съм кандидатура на България. Това каза пред Нова телевизия генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова по повод номинацията й за генерален секретар на ООН. Тя бе категорична, че първо трябва да сме обединени в България, а навън да правим сериозната кампания.

Запитана какво ще донесе на България най-високия пост в световната дипломация, Бокова заяви: България ще бъде поставена на световната карта и българската дипломация ще завоюва един от най-големите си успехи. Сигурно има хора, които не ме харесват. Човек не може да се хареса на всички, каза още Бокова, но бе категорична, че не трябва човек, който не е харесван, да бъде непременно изкарван престъпник.

Има много хора от България, които ме подкрепят и ми се обаждат, добави тя. Запитана за подкрепа от страна на българското правителство за издигането на нейната кандидатура за ООН, Бокова каза: Без подкрепата на държавата, формално мога, но не бих тръгнала да се боря за такъв пост. Бокова добави, че смята, че има подкрепата на премиера Борисов. Очаквайте подробности. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване