01/10/16 13:39
(http://pik.bg)

Кунева: Нека тази коалиция да бъде на високата амбиция, а не просто на стабилността

Кунева: Нека тази коалиция да бъде на високата амбиция, а не просто на стабилността

Председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева прогнозира, че ДСБ най-вероятно ще подкрепят новото коалиционното споразумение:

Една голяма част от хората, с които съм говорила, които са просто членове или симпатизанти на ДСБ - те виждат, че в управлението има потенциал. Така дават знак на едно друго разбиране в ДСБ, различно от това, което част от ръководството има или цялото им ръководство изразява.

Действително това двойствено положение няма как да продължава - смятам, че ръководството на ДСБ е осъзнало, че това беше грешка и вероятно ще направят стъпки, като поне такива са моите предчувствия, за да може да коригират поведението си.

Не става дума за нови приоритети или за неща, които са извън оформеното и подписано споразумение, с което започнахме работата на правителството и на управляващото мнозинство, обясни Кунева като подчерта, че в споразумението ще намерят място първоначално заложените политически приоритети, но ще има време и срокове за изпълнение на реформите, предаде БНР.

И антикорупцията, и съдебната реформа бяха основата на т.нар. граждански стълб в програмата на "Движение България на гражданите" - това стана много важна носеща конструкция на политическите закони. Антикорупционният закон е много важен и се подкрепя масово от хората, независимо към коя партия клонят пристрастията, аз искам да им дадем общ национален отговор и да видим кое е по-доброто.

Коалиция на по-амбициозните резултати е това, което искаме да провокираме с това споразумение, допълни Кунева и подчерта :

Нека тази коалиция, която се опитва да намери най-добрите решения днес, да бъде коалиция н високата амбиция, а не просто коалиция на стабилността

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване