01/10/16 11:14
(http://pik.bg)

Хиляди се включват в традиционния кукерски фестивал в Благоевград

Хиляди се включват в традиционния кукерски фестивал в Благоевград

Хиляди участници ще се включат в поредното издание на кукерския фестивал в Благоевград. Шествието ще стартира днес от 11 часа от района на жп гарата в града, ще прекоси булевард "Свети Свети Кирил и Методий" и ще приключи в района на Американския университет.

Пред спирката на автобусна линия 2 ще бъде построена сцена, от където специално жури ще оценява представянето на всяка една от 12-те групи. Ще бъдат отличени групи в категориите „Придържане към традициите”, „Масовост”, „Иновации”, „Най-добра маска и костюм”, „Артистичност”, „Най-добра композиция”, „Най-добра мечкарска група”, „Най-артистични старци” и „Най-колоритна младоженска двойка”, „Най- добър бабугер”, „Най- добра танцова група”, „Най- добра маска пародия” и „Най- атрактивен образ на дявола”.

Първи ще се представят бабугерите от кв. „Грамада”, втори са кв. „Струмско”, следвани от село Логодаж, село Падеш, Зелен дол, Покровник, с. Изгрев, Втори квартал, кв. Грамада- втора група, с. Лешко, Трети квартал и кв. „Плажа”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване