01/11/16 12:17
(http://pik.bg)

Близо 4000 лева са нужни за осъществяване на ремонт на електрозахранването в Аладжа манастир край Варна

Близо 4000 лева са нужни за осъществяване на ремонт на електрозахранването в Аладжа манастир край Варна

Около 4000 лева са необходими за осъществяване на ремонт на електрозахранването на Аладжа манастир във Варна. Това заяви Валери Кинов, цитиран от Фокус.

„Имаме сериозен проблем с електрозахранването на горната част на манастира. Надяваме се, че след Нова година ще успеем да се преборим с този проблем, тъй като финансовите средства за справяне с щетите са непосилни за нас към този момент”, допълни Кинов. По думите му сградата също се нуждае от ремонтни дейности, чието проектиране възлиза на 30 000 – 40 000 лева.

„Ако успеем да намерим средства за проектирането на сградата, оттам нататък можем да се обърнем към някоя от международните програми за съдействие. Постройката е много стара, някъде от около 70-те години на миналия век и от тогава не е извършван никакъв ремонт”, каза още уредникът на културното учреждение.

Валери Кинов заяви, че отдавна апелира към осъществяване на промени в законодателството по отношение на музеите, за да бъдат те обособени в стопански субекти. Според него това би отворило невероятни възможности. „Ако към днешна дата приходите ни заемат стойностите между 200 000 – 250 000 лева, то при евентуално разширяване на стопанската дейност, мога да гарантирам, че ще докарам приходите до половин милион”, категоричен бе Валери Кинов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване