01/11/16 05:37
(http://www.klassa.bg/)

Отлагат възраждането на Alfa Romeo

 Шефът на концерна Fiat Chrysler Сержио Маркионе се е отказал от плановете си за възраждане на бранда Alfa Romeo, съобщава Rambler. Решението е бил взето заради забавяне ръста на икономиката на Китай, спада на търсенето в Латинска Америка и възможната стагнация на автомобилния пазар в САЩ.

През юли миналата година Маркионе представи първият за последните 6 години нов модел Alfa Romeo. Дори се заговори за планове да се инвестират за развитие на марката 5 млрд. долара. Големите борчове и ниската рентабилност на Fiat Chrysler обаче не позволиха на концерна да инвестира големи средства за разработката на автомобили роботи и електромобили, както това правят конкурентните фирми.

След отделянето на марката Ferrari на автопроизводителя му остава само да се надява на големи продажби на бранда Jeep. Търсенето обаче на тези модели коли не може да компенсира изоставането по другите направления.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване