01/11/16 08:59
(http://www.dnevnik.bg/)

Радан Кънев: Местан вече няма място в политиката


След признанията, които направи, бившият лидер на ДПС Лютви Местан няма място в българската политика, смята председателят на ДСБ Радан Кънев.

"Той е интересен събеседник за медиите и за прокуратурата, ако и той, и българската прокуратура са готови за това", коментира Кънев пред БНР. Той отново посочи, че няма как да има разговори между партията му, която обяви, че излиза в опозиция, и Местан.

"Той се сблъска малко челно със системата, на която беше поддръжник години наред и се ползваше от нея... в момента той може да е ролята на боксова круша на Пеевски и да говори истини или полуистини, но при всяко положение с 20-те си години в активната политика е един от основните отговорни за случващото се в българската политика, за пряката власт на мафията в българската политика", смята Кънев. Той посочи, че трябва да се случи истинска изолация на ДПС от политическата и икономическата власт.

Що се отнася до казуса със свалянето на охраната на Местан и последвалото ѝ връщане от Националната служба за охрана (НСО), лидерът на ДСБ каза, че е за идеята парламентарна комисия да проследи какво се е случило. По думите му няма основание за мълчанието на НСО по случая.

Кънев коментира и случващото се в Реформаторския блок, след като ДСБ обяви, че излиза в опозиция. По думите му през последните две години формацията му е направила "уникални компромиси", за да работи блока. Той определи като смешни обвиненията, че формацията не работи за единството на Реформаторите и посочи, че в десницата е традиция да има "оплюване и приятелски огън". Според Кънев единството на Реформаторския блок и способността му да определя посоката на промените са компрометирани със самостоятелна игра и партиен егоизъм в рамките на формацията.

"ДСБ ще търси обединение около себе си. Ще подхождаме спокойно към този процес, без драматизми. Очаквам реформатори да се обединяват в опозиционната линия, а не да се разделят", посочи още той.  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване