01/11/16 05:43
(http://www.klassa.bg/)

Хитлер се оказа автор на бестселър

 Търсенето на новото издание на "Моята Борба" (Mein Kamf) на Адолф Хитлер, първо в Германия от 70 години насам, се оказа в пъти по-голямо от очакванията. При предвиден тираж от 4 000 екземпляра издателят вече е получил над 15 хил. заявки.

Освен това са получени и заявки за превод на италиански, френски и английски. Допълнително има и търсене от клиенти в страни като Турция, Китай, Южна Корея и Полша.

Новото издание на книгата е с обем 2000 страници, защото има множество анотации и коментари, които би трябвало да "покажат фалшивите обвинения на Хитлер и неговите лъжи", поне така твърди историческият институт на Мюнхен, който е автор на бележките към текста. "Моята борба" се издава, след като в началото на годината изтече срокът на авторските права. "Книгата е не само исторически източник. Тя е символ. Искахме да развенчаем този символ веднъж и завинаги", коментира Кристиан Хартман, редактор на новото издание. "Моята борба" се смята за един от основните инструменти за пропаганда на нацистите. Книгата е продадена в над 12 млн. копия до края на Втората световна война. Била е преведена на 18 езика.

Дали във връзка с излизането на „Майн Кампф“ в Германия, дали по други съображения, но в информационното пространство започна да се тиражира твърдение на бивш агент на ЦРУ, според което в края на „кариерата“ си като фюрер Хитлер е симулирал самоубийство преди да избяга на остров Тенерифе, а оттам за Аржентина. Агент Боб Баер има стаж в ЦРУ цели 21 години. По думите му новите данни от архивите на ФБР поставят под съмнение официалната теза за самоубийството на Хитлер в берлинския му бункер в края на Втората световна война. В нов документален филм по темата се подчертава, че няма нито един свидетел на самоубийството на Хитлер, както и това, че никой не е видял тялото му.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване