01/12/16 11:04
(http://pik.bg)

Бунт в Голям Чардак! Искат да бесят на площада наглите апаши, които изтезаваха и ограбиха дядо Манчо и баба Пенка

Бунт в Голям Чардак! Искат да бесят на площада наглите апаши, които изтезаваха и ограбиха дядо Манчо и баба Пенка

Пловдивското село Голям Чардак е настръхнало срещу апашите, които пребиха и ограбиха дядо Манчо и баба Пенка. Хората са готови да обесят на площада наглите престъпници. "Живи да ни ги дадат, ние на площада ще ги обесим", заканва се Игнат Ватов от селото. Дни след нападението хората още не могат да се успокоят, пише Марица.

Мъжът обяснява, че часове преди инцидента му е направило впечатление, че кучетата на бай Манчо не лаят. "Ходих на лов и като се прибирах, минах през къщата им. Слушам - тихо е. Ако знаех, направо щях да вляза вътре и на онези не знам какво щеше да им се случи", казва бай Игнат. И обяснява, че Манчеви били трудолюбиви и добри хора. На всеки помагали.  

"Тези хора нямат замък и богатство. Целият живот на Манчо е със земята свързан. Беше комбайнер в ТКЗС-то, после механизатор. Сега има няколко хиляди декара, които обработва и сее със зърно", разказва 70-годишният Иван Панов. Той разкрива, че това не е първото нападение над семейството. Миналата година неизвестни разбили вратата на дома им и им задигнали 15 хил. лв. Полицията така и не открила извършителите. Бай Иван казва, че не се страхува, но е подпрял брадвата зад вратата и дойде ли някой, въобще няма да му мисли. "Все още имам сили да се справя сам", заканва се мъжът.  

Иван припомня, че преди години бай Марин от селото бил убит от двама малолетни младежи за 5 лв. Момчетата влезли в къщата му посред бял ден. Започнали да налагат самотния мъж с каквото сварят. Преровили дома му и не открили нищо ценно. Накрая му взели последните 5 лв. и изчезнали. Полицията ги открила, но тъй като били непълнолетни, полежали малко в Бойчиновци и сега били пак на свобода. 

През лятото пък неизвестни задигнали пенсията на възрастен мъж от селото, разказва Митко Боянов. Самият той се оказал жертва на апаши. Преди дни неизвестни влезли в дома му и му задигнали 40 литра ракия. Току-що я бях сварил и оставил в две дамаджани да има за празниците и за внуците.

Непрекъснато водим беседи с хората в селото. Обясняваме им какви са опасностите и как да се пазят, заяви пред "Марица" кметът на Голям чардак Величко Кансъзов. Самият той бе разстроен вчера от случилото се с Манчеви.

Голям чардак е едно от селата с монтирани камери на входа и изхода на селото. 

 
 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване