01/12/16 09:15
(http://pik.bg)

Всички полудяха за безплатни винетки

Всички полудяха за безплатни винетки

Ако до сега не всички инвалиди се възползваха от правото си на безплатни винетки, след поскъпването, никой няма да пропусне тази възможност. С близо една трета са се увеличили молбите за отпускане на безплатни стикери за хора с увреждания в сравнение с началото на 2015 г., съобщава „Телеграф”. За това са информирали няколко районни служби за социално подпомагане в страната. През миналата година подадените заявления са били близо 190 000, а по всичко личи, че през тази година те ще надхвърлят 200 000, коментират експерти.

Броят на молбите се е увеличил значително още в края на 2015, когато стана ясно, че годишните винетки поскъпват от 67 на 97 лв. Само за декември във Варна са приети 4385 заявления от хора с увреждания, които имат право на безплатни едногодишни стикери.

Право на безплатна винетка имат хора с 50 и над 50% намалена работоспособност, както и лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но само докато детето навърши 20 г.

176 000 безплатни винетки са били отпуснати на хора с увреждания, показва справка на АПИ. При единична цена от 67 лв. общата стойност на раздадените стикери възлиза на близо 12 млн. лв.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване