01/12/16 06:17
(http://www.klassa.bg/)

Компания за добив на ресурси от астероиди 3D-принтира предмети от космически метали

  Компания за добив на ресурси от астероиди разкрива на света визията си за бъдещето, пише Space. Planetary Resources, чиято цел е да извлича вода и други ценни материали от астероиди, е принтирала триизмерно предмет, използвайки метален прах от космическа скала. 
“Това е първият компонент, отпечатан триизмерно от материал от открития Космос и той наподобява формата, която би могла да се произведе от 3D принтер при нулева гравитация в Космоса,” пише в публикация в блога на компанията за предмета с височина 2.5 сантиметра, широчина 8.7 сантиметра и тегло 250 грама. 
“Астероидът, използван за материала за принтиране е взет от Кампо Дел Сиело в Аржентина и се състои от желязо, никел и кобалт - материали, сравними с висококачествена стомана,” се посочва още в публикацията. 
Planetary Resources е работила заедно с компанията 3D Systems, за да произведе сложния предмет с геометрична форма, който беше представен на Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас. Базираната в щата Вашингтон Planetary Resources не е единствената организация, която смята триизмерния печат за ключова технология за развитието на космическите полети. Според Националната космическа агенция на САЩ (NASA) 3D-принтирането може да помогне да се разшири изследването на Слънчевата система, като направи космическите кораби и изнесените бази по-малко зависими от доставки от родната планета. Наскоро Агенцията, в партньорство с базираната в Калифорния стартираща компания Made in Space, изпрати триизмерен принтер на Международната космическа станция (МКС), за да тества как тази технология функционира при микрогравитация. 
Planetary Resources вече има космически апарат в земната орбита - малък сателит, наречен Arkyd-3R, който беше изведен от МКС миналия юли. Неговата цел е да тества авиониката, софтуера и други важни технологии, които ще са необходими за бъдещите сонди за извличане на ресурси от астероиди. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване