01/12/16 09:06
(http://pik.bg)

Красимир Каракачанов е сигурен, че убийствата от последните дни не са мутренски, а на бизнес основа

Красимир Каракачанов е сигурен, че убийствата от последните дни не са мутренски, а на бизнес основа

"Това не са убийства на организираната престъпност. Тук става въпрос за други неща и те са много по-сериозни", каза Красимир Каракачавом пред БНТ, по повод серията престъпления, извършени в края на миналата и началото на тази година. Според него, при последните три убийства най-вероятно става въпрос за неуредени неща на бизнес основа. 

„Държавата не пази бизнеса и не му създава среда за развитие. Това се дължи на факта, че все още робуваме на някакви неолиберални практики”, каза той. Според него, трябва да има протекционизъм от страна на държавата. Когато един човек реши да се занимава с бизнес започват мъките. „Тук сме в режим на разрешаване. Ако негово величество чиновникът реши да ви откаже, нищо не може да ви помогне. Трябва да търсите връзки, лобита и да давате подкупи. Ние сме категорично против това”, допълни той. 

Според него, в България няма средна класа и частната инициатива е само на думи. Точно поради тези причини се стига до разрешаването на проблемите чрез убийства. „Тези убийства се случиха малко преди празниците и по време на самите поразници. Разчита се, че всички са заети с отпуски и празнуване”, посочи той. „Тези убийства не са мутренски, а пак ще кажа, дължат се някакви неразрешени отношения”, допълни Каракачанов.

Той смята, че в страната не се чува много за битовата престъпност в малките населени места. „Не трябва да гледаме престъпността, само когато убият някоя по-известна личност. Обикновените хора също страдат много. Правителството е длъжник в тази насока”, смята лидерът на ВМРО.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване