01/12/16 13:55
(http://pik.bg)

Михаил Миков: Ние не подкрепяме бизнес организации, но искаме оставката на Бъчварова

Михаил Миков: Ние не подкрепяме бизнес организации, но искаме оставката на Бъчварова

На пресконференцията дадена от БСП относно ситуацията у нас, преди започването на парламентарната година, основните теми бяха оставката на Румяна Бъчварова и действията на правителството през последните седмици относно убийствата.

„Ние не подкрепяме бизнес организации, ние смятаме, че има повод за вот на недоверие във вътрешната сигурност - в това число и напрежението в „Овча купел” също. В столицата няма сигурност. Не бива държавата да изпуска контрола, за да се стигне до обществено напрежение като в Германия. Виждате, че напрежението и в Близкия изток ескалира.

Изказвам съболезнования на турското правителство по повод поредния терористичен акт.

Очертах три параметри, по които според нас правителството не се справя - здравеопазване, демография и вътрешна сигурност. Имаме достатъчно мотиви за всяка една от темите, но този въпрос ще се дискутира с парламентарните групи и независимите депутати”, каза председателят на БСП Михаил Миков по повод вота на недоверие, който смятат да внесат в Народното събрание.

Атанас Мерджанов пък коментира, че от сега нататък премиерът е пряко отговорен за всяко едно действие на вътрешното министерство.

„Бойко Борисов е истинският министър на вътрешните работи, като пое отговорност за нейните действия. Министър-председателят от тук нататък поема абсолютната и пряка отговорност за действията на МВР”, каза Мерджанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване