01/12/16 07:04
(http://www.klassa.bg/)

Още 60 години и край – идва потоп

 

Суперкомпютър изчислил идването на апокалипсиса

Според съобщение на НАСА след 60 години Земята ще бъде връхлетяна от всемирен потоп, пише руският в. „Московски комсомолец“. Няколко столици, които са имали неблагоразумието да бъдат близо до вода, ще се превърнат в подводни градове. По сметките на специалистите по това време ледниците не просто ще се топят, а този процес ще достигне до критичния максимум и нивото на световния океан ще се надигне не просто заплашително, а апокалиптично и ще погълне основите на човешката цивилизация, като дори онези, които просто могат добре да плуват и дори собствениците на големи яхти и кораби, ще завършат на едно и също място – на дъното.

Под вода ще останат перли на човешката цивилизация като Токио, Лондон, Амстердам и Ню Йорк, защото равнището на световния океан ще се повдигне с два метра.

 

 

Специалистите на космическата агенция създали програма, която отчита дългогодишните климатични изследвания, провеждани от многобройни учени, движението на Земята, планетите, данните за топенето на ледниците, нивото на водата в световния океан и всевъзможни други данни от областта на науката. Целият този масив от данни бил въведен в суперкомпютър, с който НАСА разполага, с цел създаването на модел на ситуацията за няколко десетилетия напред. Изводът бил бил ако не съкрушителен, то при всички случаи потискащ – след около 60 години Лондон, Токио и Амстердам ще бъдат под вода. Същото важи и за много градове в САЩ. Част от човечеството ще загине, а останалите ще усетят болката от рязката промяна на климата, глад и куп невиждани дотогава нови болести.

 

 

По-нататъшните изчисления на сочат нещо още по-разтърсващо – след 1000 години на Земята практически няма да има суша. Всичко в тази плачевна прогноза наподобява научнофантастичен филм, в който малки групи от хора ще плават с оцелели по чудо плавателни съдове или самоделни салове, ще воюват през цялото време и ще търсят остров, на който да се отърват от усещането, че палубата под краката им се клати. Предполага се, че този остров ще бъде Еверест.

 

 

През лятото на м.г. информационните гръмовержци отново бълваха за идващия апокалипсис. Според някои конспиративни теоретици нашето съществуване трябваше да приключи през месец септември тази година, защото огромен астероид трябваше удари Земята между 15 и 28 септември 2015 г. Твърдението бе на „пророка“ Ефрейн Родригес.

От американската космическа агенция НАСА обаче категорично отрекоха тази теория. „Ако някъде има обект, който може да причини подобно нещо през месец септември, то ние щяхме да го забележим“, заяви тогава Пол Чодас, ръководител на звеното на НАСА, занимаващо се именно с търсене на големи обекти като астероидите. Според него от космическата агенция не са били забелязани астероиди или комети, които биха причинили апокалипсис на Земята. Шансът „потенциален убиец“ да удари Земята през следващите 100 години е 0,01%

Пет причини за Апокалипсис тази година

Съвсем неотдавна британският в. "Метро" публикува още едно „плашило“ - петте причини, поради които краят на света ще настъпи още тази година, като най-близката дата е 14 февруари. Защо 14 февруари? Защото във филма "Ловци на духове 2" Бил Мъри заявява, че свършекът на света трябва да се очаква през 2016 година навръх празника Свети Валентин. През 2011 година учен от НАСА предрече, че магнитните полюси на Земята ще сменят местата си именно през 2016 година. Според привърженика на теорията на конспирациите Давид Монтен в Библията било ясно указано, че именно Барак Обама ще бъде превъплъщението на Антихриста. Той ще разруши света, както е предречено в Апокалипсиса, точно на 6 юни тази година. Според друга теория астероид ще се сблъска със Земята на 16 май. Това е тезата на пастор Рикардо Салазар, който има доста последователи в YouTube. Самият Господ съобщил на преподобния тези подробности и той ги пуска в „тубата“, за да съобщи за надвисващата опасност.

Според сайта The Mark of the Beast през 2016 година ще приключат 70-те юбилейни цикъла, описани в свещените книги. В края на този период от 3431 години децата Божии ще се възнесат в райския Ханаан. А със Земята ще бъде свършено.

Страховете датират отдавна

Страховете и предсказанията за края на света водят началото си още от далечната 1000 година. Тогава хората са очаквали да настъпи апокалипсис заради изтичането на хиляда години от рождението на Исус Христос. Подобни сценарии са вещаели и за 1666 г., 2009 г., 2010 г. и още много.

Според някои учени дамоклевият меч отново е надвиснал над човечеството през 2016 г. Те твърдят, че през идните 12 месеца ледниците на полюсите ще се разтопят и сушата ще бъде потопена. Ако и тогава ни се размине, Нострадамус е предсказал ядрена война за 2018 г., а пък през 2019 г. има опасност от сблъсък с астероид.

Когато става дума за апокалипсис и масови разрушения, не липсват подробности кога и как ще се случи това. Единственото общо между всички сценарии за края на света е, че не са се сбъдвали, съобщава obekti.bg.

1. Краят на хилядолетието, 1000 г. В годините преди края на първото хилядолетие стотици хора в християнска Европа тръпнат в очакване на апокалипсиса и приемат всяко съвпадение, природно бедствие или странно небесно явление като поличба за края на дните. Твърди се, че преди настъпването на хилядната година хората масово раздавали богатствата си на бедните, сградите били оставени незавършени, нивите незасети, а разбойниците - пуснати на свобода.

2. 1666 г. Комбинацията от хиляда години и "числото на Звяра" пораждала опасения сред хората доста преди годината да настъпи. Чумната епидемия през 1665 г. допринесла за мрачните предчувствия, а когато през 1666 г. Лондон бил обхванат от пожар, мнозина повярвали, че е настъпил Страшният съд.

3. 1806 г: Кокошката пророк от Лийдс

Кокошката започнала да снася яйца, на които било изписано "Христос идва". Новината за чудото се разпространила бързо. Много хора повярвали, че наближава Съдният ден, докато любопитен местен жител не видял как кокошката снася "пророческите яйца", а надписът на тях се появява с човешка намеса.

4. 1910 г: Халеевата комета. През 1881-ва било открито, че опашките на кометите съдържат смъртоносен газ, наречен цианоген. Интересът към това откритие нараснал с осъзнаването, че Земята ще премине през опашката на Халеевата комета през 1910. "Ще бъде ли Земята окъпана в отровен газ?" пишат New York Times и други вестници, пораждайки масова паника. Здравомислещи учени обясняват, че няма опасност, но голяма част от хората се убеждават в това едва след преминаването на кометата.

5. 1997: Кометата Хейл Боп. С откриването на кометата през 1995 година идват и слуховете, че тя крие НЛО. В Калифорния е създадена група, наречена "Портите на Рая", която проповядва, че с кометата идва краят на света. При приближаването на кометата на 26 март 1997 г. 39-ма души, последователи на култа, се самоубиват.

6. Нострадамус: август 1999. Един от мистериозните стихове на популярния пророк гласи: "Година 1999, седмият месец, от небето ще дойде велик цар на ужаса". Достатъчно, за да всее ужас у хората, които вярват на писанията му.

7. 1 януари 2000 г.: Проблемът Y2К. Реалният проблем с двуцифрените дати в компютърните системи бързо се разраства до опасението, че грешката в изчислението на датата ще блокира всички компютри и ще доведе до масов хаос. Регистриран е скок в продажбите на оръжия, а някои се готвят да живеят в бункери. Всъщност проблемът с датите е решен няколко години по-рано, а през 2000 г. настъпват незначителни разминавания.

8. 5 май 2000 г.. Ако компютърният апокалипсис не ни довърши, глобалната катастрофа в края на второто хилядолетие била гарантирана от Ричард Нуун и книгата му "Ледът: Последното бедствие". Според него на 5 май 2000 г. планетите ще се подредят по такъв начин, че да предизвикат ужасяващо мигновено заледяване, което ще сложи край на живота на Земята. Засега сякаш глобалното затопляне държи леда настрана.

9. 2009 г.: Големият адронен колайдер. Преди да заработи големият ускорител на частици, съществуваха опасения, че в него може да се създаде черна дупка, която да започне да всмуква материята около себе си и да погълне Земята. Учените отрекоха подобна възможност, но слухът беше масово разпространен.

10. 21 май 2011 г. През май 2011-а радиопроповедникът Херълд Кемпинг предизвиква вниманието на международните медии с пророчеството си, че денят на Страшния съд ще дойде на 21 май с нечувани земетресения по цялото земно кълбо и драмата ще продължи до 21 октомври, когато ще настъпи окончателният край на света. Щом 21 май преминава мирно и тихо, Кемпинг за кратко се оттегля от светлината на прожекторите, за да обяви по-късно, че Съдният ден действително е настъпил, но земетресенията били в духовната сфера.

Тук трябва да се допълни и че според календара на маите краят на света трябваше да настъпи на 21.12.2012 г., но след като така и не настъпи, ни остана да вярваме, че всъщност не е ставало дума за свършек, а ново начало.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване