01/12/16 14:26
(http://pik.bg)

Плевнелиев поднесе съболезнования на президента на Турция Реджеп Ердоган

Плевнелиев поднесе съболезнования на президента на Турция Реджеп Ердоган

Президентът Росен Плевнелиев поднесе съболезнования на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган по повод кървавия атентат в Истанбул, причинил десетки невинни жертви и пострадали, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
„Покрусен съм от новината за кървавия терористичен атентат в Истанбул. В този труден за Република Турция момент бих искал да ви уверя в съпричастността на българския народ и да изразя най-дълбоки съболезнования към близките на загиналите и пострадалите. Тероризмът и насилието са неприемливи и не могат да бъдат оправдани по никакъв начин”, заявява Плевнелиев.
Той изразява надежда организаторите и извършителите на този нечовешки акт да бъдат разкрити и наказани с цялата строгост на закона. „Република България остро осъжда всеки акт на насилие срещу невинни хора“, се казва в съболезнователната телеграма на българския президент.
„Тероризмът е глобална заплаха, отговорът трябва също да бъде глобален. Наш общ дълг е да обединим усилията си и да работим за изграждането на един по-сигурен и мирен свят и да защитим гражданите си от всеки акт на посегателство срещу нашите ценности“, пише още Плевнелиев до Ердоган.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване