01/12/16 08:55
(http://www.dnevnik.bg/)

Сектор "Сигурност" се управлява по орташки от Борисов и Доган, заяви Атанасов


Оставката ми не е пряк резултат от гласуването за промените в Конституцията, а защото повече не желая да легитимирам управлението на сектор "Сигурност", което е орташко между Бойко Борисов и сарайско-библиотекарската групировка. Това заяви пред Би Ти Ви депутатът от ДСБ Атанас Атанасов, който все още е действащ председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, макар да подаде оставката си в последния работен ден на депутатите на 18 декември.

Борисов с голяма мъка освободи миналата година главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев, без да пипне никой друг в структурите, но сегашният главен секретар на МВР Георги Костов е още по лоялен, коментира Атанасов.

Според него с ДАНС има две управления, които са паралелни - една част се отчита в "сараите", друга се опитва да работи за държавата.

"Сергей Станишев се споразумя с Доган за създаването на правителството на Орешарски, че сектор "Сигурност" ще бъде даден на концесия на сарайско-библиотекарската групоровка, и Борисов продължи тази концесия", каза Атанасов.

Според него службите за сигурност са били замесени в скандалите в ДПС, като Георги Костов е инициирал свалянето на охраната на Лютви Местан.

"Категорично доказателство за това е свалянето на охраната на Лютви Местан. Преди година и три месеца вътрешна проверка установи, че причината за слагането на охрана е напълно фалшив - сигнала за готвено покушение от страна на Касим Дал срещу Местан. Но охраната му се сваля едва сега, след отстраняването му като лидер на ДПС."

Според Атанасов това е било добре пресметнато мероприятие, като са били преценени какви действия ще предприеме Местан и че ще поиска подкрепа от турското посолство.

Атанасов коментира, че случаят е бил за назидание на електората и да покаже, че Доган е едноличен лидер на движението.

"Доган е най-значимият търговец на влияние и за последната година се убедихме, че държавата се управлява съвместно от Борисов и Доган." Големият проблем на ДПС не е, че е базирана на етническа основа, а че е "класическа мафиотска организация", допълни Атанасов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване