01/12/16 05:44
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: Проект на Местан ще бъде неприемлив партньор за всички партии

 За мен е очевидно, че един политически проект, над който тегне съмнението - меко казано, че се управлява от Анкара е неприемлив партньор. Това коментира лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев по повод намеците на прогоненият председател на ДПС Лютви Местан, че ще направи нова партия. 
ДПС е стабилна и опитна партия, която може да реши вътрешните си проблеми и противоречия, заяви Станишев. Той отказа да коментира подробности около случващото се в Движението, а само поведението на Местан. По думите на президента на европейските социалисти посещението на експредседателя на ДПС в турското посолство основателно повдига много въпроси. 
Много съм доволен, че господин Местан ми изясни кой свали кабинета Орешарски, каза Станишев и попита дали и това решение е съгласувано с мисията на Анкара у нас. 
Президентът на ПЕС и бивш лидер на БСП коментира и партията си. Той призова за излъчването на "широка" кандидатура за президент, която да привлече и периферни избиратели.
Трябва да има сближаване на левите партии. Ние трябва да сме инициатори на диалога, каза Станишев. Той намекна, че е за сближаване на отношенията с АБВ. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване