01/12/16 05:46
(http://www.klassa.bg/)

Хасковски военни на учение с US морска пехота в Германия

 100 военнослужещи от поделение 52 740 базирано в Хасково ще заминат на обучение в американската база Хохенфелдс в Германия през февруари, съобщи началникът на местния гарнизон подп. Николай Александров. Това ще е поредната група от специализирания в мисии зад граници хасковски батальон, която ще се обучава зад граница и ще се сертифицира за бързо действие във всички точки на света. Новото е че тренировките ще се провеждат не с редови американски състав, а с части на морската пехота. Миналата годиа рота от елитното поделение участваше в съвместни учения на полигона край хасковското село Корен, след което бе получен сертификат за 1 от ротите в хасковския мотопехотен батальон. Първата част от обучението обаче винаги е в тренировъчния комплекс Хохенфелдс. Последният етап на обучението ще е в България през ноември.

Като много добра по отношение на резултатите отчете миналата миналата година подп. Александров. Рекапитулацията бе направена на старта на новата учебна година за военните. Александров посочи, че през 2015-а хасковските военнослужещи са помагали на населението при пожари, наводнения и други бедствия. Успешно е преминала подготовката на взвод за охрана в Афаганистан, който впоследствие изпълни брилятно мисията си край летището в Кандахар. Хасковлии сформираха и ротата Хелброк, която е на разположение на общото командване на ЕС. Успешно са преминали и тактическите учения и бойните стрелби на местно ниво, допълни командира. Традиционно при откриване на новата учебна година армията бе изкарала на показ оръжия и механизирана техника за деня на отворените врати. Над 200 малчугани от хасковските училища и детски градини полюбопитстваха да видят отвътре заниманията и бита на хасковските военни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване