01/13/16 05:07
(http://www.klassa.bg/)

БСП стартира утре консултации за вот на недоверие

 Тази седмица БСП започва консултациите за вот на недоверие с партиите извън мнозинството. Все по-настойчиво се очертава неспособността на правителството за справяне с престъпността, смята соцлидерът Михаил Миков. Според него това се дължи и на демотивация сред униформените, заради отнемането на социални права. Има основание за вот на недоверие в областта на сигурността, каза Миков. Той посочи проблемите в справянето с бежанската криза - напрежението в „Овча Купел“ и инцидентите на Лъвов мост. Останалите две проблемни сфери, по думите на Миков, са образованието и демографската политика.

Българското правителство дължи отговор на въпроса какво се случва с Шенген. Не може Виктор Орбан да поставя въпроса за приемането на България в Шенген, каза председателят на БСП.

Левицата ще започне да обсъжда президентските избори след конгреса, стана ясно още от думите на Миков. Той коментира, че разговори първо ще се водят първо с партиите, които са част от „БСП - лява България“. Ще му дойде времето, заяви Миков и обясни, че няма да има изключване на определени партии. АБВ и другите партии трябва първо да си изяснят ще има ли обща кандидатура за президент на управляващата коалиция, псочи Миков. Той засегна и темата за необходимостта от промени в Изборния кодекс. По неговите думи трябва да се помисли как независимите народни представители ще изпълняват своите функции, защото правилникът ги ограничава. Според лидера на БСП това е изкуствено държане в цялост на парламентарните групи. Миков обаче добави, че е въпрос на морал какво трябва да се направи ако си влязъл с партийна листа и напуснеш групата.

Когато реша, ще ви кажа - така Миков коментира въпросът дали ще се кандидатира за втори мандат на председател. Това зависело от оценката на структурите, както и от това какъв курс на политика ще искат те от БСП.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване