01/13/16 07:17
(http://pik.bg)

Депутатите с първо пленарно заседание за годината

Депутатите с първо пленарно заседание за годината

Народното събрание ще проведе първото си заседание за настоящата пленарна сесия. Работата на парламента ще започне в 9.00 часа, а програмата на народните представители ще стане ясна едва след гласуването ѝ в пленарна зала. Новият парламентарен сезон започва с увеличен брой независими депутати, след като на 11 януари 6-ма народни представители от ПП ДПС депозираха в деловодството на Народното събрание заявления за напускане на парламентарната група.

Като независими депутати вече фигурират Лютви Местан, Мариана Георгиева, Шабанали Дурмуш, Айдоан Али, Венцислав Каймаканов и Хюсеин Хафъзов. До отцепването им от парламентарната група се стигна след извънредното заседание на 24 декември 2015 г. на Централният съвет на ДПС, на което бе взето решение да бъде освободен лидера на партията Лютви Местан от заеманите от него постове, както и да бъде изключен от самата партия. По-късно останалите петима народни представители се отцепиха от ДПС в подкрепа на изключения Лютви Местан.

В рамките на заседанието ще бъде проведен и парламентарния блиц-контрол по чл. 104 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Наред с пленарното заседание в парламента ще заседават и отделните комисии.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване