01/13/16 06:35
(http://www.klassa.bg/)

Иновациите с отличия от CES 2016 (част 1)

 Всяка година, представените продукти, технологии и устройства на ежегодното изложение за потребителска електроника (CES) биват оценявани по определени критерии от жури за съответната категория, състоящо се от трима членове.

Критериите за оценяване са разделени в три категории:

 

Общи

 

1. Инженерни качества
2. Естетични и дизайнерски качества
3. Предназначение / функционалност и потребителска стойност на продукта
4. Защо продуктът заслужава наградата за иновации, включително и по отношение на своите специфики относно уникалност / нови характеристики и функции, които потребителите биха намерили за привлекателни
5. Какви са дизайна и иновациите на този продукт сравнен с другите продукти на пазара


Софтуер и мобилни приложения


1. Предназначение, функции и потребителска стойност
2. Естетични и визуални качества
3. Лесно възприемане за използване / лекота на употреба
4. Защо софтуерът заслужава наградата за иновации, включително и по отношение на своите специфики относно уникалност / нови характеристики и функции, които потребителите биха намерили за привлекателни
5. Какви са дизайна и иновациите на този софтуер сравнен с другите продукти на пазара
 

Технологии за по-добър свят


1. Инженерни качества
2. Естетични и дизайнерски качества
3. Предназначение / функционалност и потребителска стойност на продукта, по-специално по отношение на това как тя може да има положителен ефект за качеството на живот на потребителитре или тези, засегнати от неговата употреба
4. Защо продуктът заслужава наградата за иновации, включително и по отношение на своите специфики относно уникалност / нови характеристики и функции, които потребителите биха намерили за привлекателни
5. Какви са дизайна и иновациите на този продукт сравнен с другите продукти на пазара

 

 

Това са победителите в някои от категориите.

 

3D печат

 

FLUX Delta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FLUX Delta е най-универсалния 3D принтер, който съчетава 3D печат, 3D сканиране, лазерно гравиране и още модулни функции в едно устройство. Това е най-доброто цифрово устройството за 3D печат.

 

Достъпна техника

 

LG 65UH7700 4K LED TV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LG 65UH7700 е телевизор идеален за хора с увредено зрение, който позволява на потребителите да разширят избрани области на екрана без никакво влошаване на качеството и лесно да настроят скоростта гласовото управление.

 

Достъпни технологии

 

ILY The Family Phone

 

Стационарния телефон бавно изчезва, но нуждата от семейно ориентирано комуникационно устройство е станала по-голяма. ILY е семеен телефон, създаден за малки деца и възрастни хора, свързващ всички в семейството безпроблемно.

 

Компютърни аксесоари


Ergotron Home Workspace Hub 27

ErgotronHome Workspace Hub 27 е висящо на стената регулируемо на височина право бюро и органайзер, който предлага съхранение, организиране и възможности за зареждане навсякъде в дома, като същевременно предлага всички ползи за здравето от стоенето прав по време на работа.

 

Компютърен хардуер и компоненти

 

AMD Radeon R9 Nano

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AMD Radeon R9 Nano е най-бързият и най-енергийно ефективен Mini-ITX графичен процесор в света. С Radeon R9 Nano графична карта, AMD дава възможност за навлизането на 4K игри в изключително тих, миниатюрен дизайн.

 

 

Периферни устройства за компютър


ASUS ROG Swift PG348Q

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASUS ROG Swift PG348Q е дисплей за игри от висок клас с извит 34 инчов IPS панел и NVIDIA G-SYNC технология. Той съчетава превъзходни цветова прецизност, ниска латентност и липса на забавяне за да предостави прекрасни, супер гладка визия за игри, като шутери, състезания или стратегии в реално време.

 

Цифрово изобразяване

 

Bevel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това е първият такъв аксесоар, Bevel превръща обикновения смартфон или таблет в невероятна 3D камера, която прави истинки 3D фотографии. Универсално съвместима и с елегантен дизайн, Bevel се включва във всеки стандартен жак за слушалки и работи с Android и IOS операционни системи. Просто обикаляте човека, мястото или нещото, което искате да снимате и споделяте 3D снимки директно на всеки сайт и социална мрежа или ги изпращате на приятели и семейството, точно както с обикновените 2D снимки.

 

Еко дизайн и устойчиви технологии


Мониторите Dell UltraSharp InfinityEdge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Притежавайки върхов дизайн и първия в света четиристранен ултратънък панел, новите монитори на Dell, UltraSharp InfinityEdge са идеални за мнгоекранна структура. Монтирани на напълно регулируема стойка за плаващ, минималистичен дизайн, те увеличават работното пространство и производителността.

 

Технологии за вграждане


Color IQ Quantum Dot Technology

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Решението Color IQ съчетава квантовата точкова технология със сини LED светлини, за да се даде възможност на дисплеите да постигнат по-широка цветова гама, като това е единствената предлагана в търговската мрежа технология, която е способна да постига стандарти за цвят BT. 2020.

 

Фитнес, Спорт и Биотех


Bedditt SmartSleep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beddit SmartSleep е най-точното и удобно решение за проследяване на съня достъпно за потребителите. То съчетава ултратънък сензор, мобилно приложение и приложение за умен часовник, за да осигури Beddit SleepScore и съвети за сън, помогайки да се постигнете повече с по-добър сън през нощта.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване