01/13/16 21:05
(http://pik.bg)

Проф. Антоний Гълъбов: ГЕРБ разполага с необходимата подкрепа

Проф. Антоний Гълъбов: ГЕРБ разполага с необходимата подкрепа

ГЕРБ е със сериозни шансове за ефективно реализиране на собствените си политически цели. Това заяви пред „Фокус“ политологът проф. Антоний Гълъбов.

По думите му, управляващата коалиция разполага с необходимата подкрепа. БСП не знае за какво да поиска вот на недоверие, което говори за слабостта на социалистите, категоричен бе проф. Антоний Гълъбов.

„Технически не може да го направи, защото няма гаранции, че ще постигне необходимия брой гласове. Когато имаме една опозиционна партия, която не знае за какво да поиска вот на недоверие, но смята, че трябва да го направи веднага, това е несериозен подход към самия инструмент на вота на недоверие“, коментира политологът.

По думите му, ако анализът на БСП показва един системен проблем в управлението, който е дискутиран в местните структури, предмет е на широко гражданско обсъждане и е обект на серия от въпроси на народните представители в парламентарния контрол, тогава вотът на недоверие би бил значим политически жест.

„В момента е просто конюнктурно действие и неспособността на БСП да формулира дори сферата, в която би поискала вот на недоверие, само по себе си говори за слабостта на социалистите“, каза още политологът.

Проф. Антоний Гълъбов прогнозира, че няма да има предсрочни парламентарни избори, защото България не може да си позволи цената на предсрочния вот. Нито една партия не желае избори, тъй като не подготвя стратегия, категоричен бе експертът.

"Лютви Местан има шанс да създаде нова политическа формация, но при Радан Кънев това може да се случи единствено, ако напусне Народното събрание", каза още проф. Антоний Гълъбов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване