01/13/16 05:10
(http://www.klassa.bg/)

РБ събра 14 подписа в подкрепа на властта

 Парламентарната група на Реформаторския блок събра 14 депутатски подписа от общо 23 под декларацията за изготвянето на анекс към коалиционното споразумение, с което да се препотвърди подкрепата към властта и да се поиска ускоряване на реформите. Бройката бе отчетена след заседание на Изпълнителен съвет на РБ в централата на СДС, а след сбирка и на парламентарната група бе потвърдена. Деветимата депутати – от ДСБ и от гражданската квота, които не са дали парафите си, взели декларацията, за да си я четат допълнително и да умуват още, разказаха пред „Монитор“ участвали в заседанието на групата депутати. Лидерът на ДСБ Радан Кънев дори изразил съгласие, че точно посочените в документа приоритети трябва да се следват от РБ. Колегите му обаче изразили недоумение, че в същото време костовистът продължил с цирковете си да се обявява за опозиционер. Той така и не дал знак, че смята да се оттегли и от съпредседателския пост в групата на реформаторите, както бе призован ден по-рано.

Наред с това тъмносините продължават да плашат партньорите си в РБ, че ще се появи нов десен проект. Темата поде вчера Кънев, а днес я предъвка и Атанас Атанасов. Той даде подробности, че „нов десен опозиционен блок“ ще се създава заедно с граждански организации. В същото време обаче ДСБ нямала намерение да излиза от РБ. Заради тези противоречиви сигнали към момента посоката на политическото инженерство остава в мъгла.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване