01/13/16 12:12
(http://www.dnevnik.bg/)

Румяна Бъчварова: Най-ценният ми консултант е Борисов (видео)


"Човекът, който управлява МВР, е Румяна Бъчварова. Това е факт, всеки, който поставя под съмнение този факт вероятно има друго намерение." Това заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти на заседанието на Министерския съвет днес. "По повод коментарите от последните дни ще кажа: Стига вече", допълни Бъчварова, като имаше предвид откритото писмо на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), която поиска оставката ѝ, ако не бъде разкрит бързо убиецът на бизнесмена Александър Антов.

"Най-ценният ми консултант е г-н Борисов, той има неизчерпаем опит и трябва да съм много неразумна да не се отнасям до мнението му", заяви още вътрешният министър, цитирана от агенция "Фокус".

В коментар на отвореното писмо на КРИБ тя заяви, че "по-нелепа декларация отдавна не сме срещали". По думите ѝ в декларацията прозира непознаване на работата на МВР и се вижда личният мотив.

"Бизнесмените не са специална привилегирована група за МВР", заяви Бъчварова. "Ако аз трябва да определя приоритетните групи, няма да са тези, които почиват по 15-20 дни извън България. Отговорностите на МВР са към всички граждани", допълни тя. Бъчварова посочи и че досега не е чула мнение по "всепризнатия факт за нелоялната конкуренция" и невъзможността на съдебната система да се справи с проблемите. "Стига вече, време е да се отнасяме сериозно с МВР, ако искаме то да работи и да има резултат", допълни тя.

На упреците, свързани с посещението ѝ в Китай, по време на което бе убит Антов, Бъчварова отговори, че това е част от задълженията ѝ на министър, то е подготвяно отдавна, а самото споразумение с Китай е било отложено няколко пъти. "Това, че един министър пътува в чужбина не е да ходи да си гледа кефа, а е основно задължение на министърът", каза Бъчварова.

Министърът отхвърли и тиражирани в някои медии слухове, че главният секретар на МВР Георги Костов ходи пиян на работа. "Главният секретар на МВР през времето, в което съм работила с него не само, че не е идвал пиян на работа, но и не пие". Друго обвинение – че подготвяните реформи в МВР ще увеличат администрацията, нарече "нелепо". "Реформите са на моя компютър. Как можеш да коментираш нещо, което не си видял", попита тя.

"Никои не иска МВР да се върне в стария си образ на облечен в черно милиционер", каза още Бъчварова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване