01/13/16 11:26
(http://www.dnevnik.bg/)

Сидеров: Реформи в концлагер не се правят


Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пожела на колегите си в парламента през 2016 г. да са на свобода и да не станат жертва на показни убийства, каквито се случват напоследък. "Това е достатъчно, останалото си го имате", каза той в изявлението си за началото на новия политически сезон.

"Започва поредният безсмислен политически сезон. Нали не очаквате да говоря за ускорени реформи, защото реформи в концлагер не се правят", каза той. "В държава, в която няма правов ред, няма собствена армия и икономически растеж, е нелепо да говорим за просперитет", посочи още Сидеров.

Той акцентира на нарастващия външен дълг, на влошените руско-турски отношения и намесата на чужда държава във вътрешната политика на България. За последните престъпления и несправянето на вътрешния министър Румяна Бъчварова Сидеров коментира, че нейната оставка би била вече закъсняла и неактуална.

Лидерът на "Атака" предложи план за възстановяване на "Южен поток" - да се изпрати писмена заявка до руската страна и да се свика среща в София на държавните ръководители на страните, заинтересовани от проекта за газопровода. По думите му интерес имат поне осем държави, т.е. една трета от страните от ЕС. "Ако това направи правителството, ще е изпълнило своята историческа задача", каза Сидеров.

Срещу потока от мигранти лидерът на "Атака" предложи България да започне да строи стена, каквато по думите му демократичната държава Израел е издигнала срещу палестинския народ. Според Сидеров опасността на 2016 г. е "превземането на Европа от варварите".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване