01/13/16 05:17
(http://www.klassa.bg/)

Спази ли Барак Обама обещанията си от своите речи като президент?

 По-малко от половината от големите обещания на Барак Обама като президент са били спазени, показва проучване на The Guardian, публикувано непосредствено преди неговото последно традиционно обръщение към нацията „За състоянието на съюза“.
Анализът на шестте предишни обръщения на Обама, две важни негови речи за бъдещите му намеренията и първото му обръщение към Конгреса през 2009 година показва устойчивата тенденция на намаляване както на броя на политическите ангажименти, поети от него, така и на техния успех – това по време на едно президентско управление, провалено от свирепите битки с американските законодатели.
Прегледът на 27 ключови области на президентските политики разкрива точно колко неговите предизборни обещания за „надежда и промяна“ са били неутрализирани от патовата ситуация с Републиканците. Прогресът в сферите на имиграцията, контрола над огнестрелните оръжия и изтеглянето на американските военнослужещи зад граница като цяло е най-слаб, докато успехите на Обама в икономическите политики, здравната реформа, климатичните промени и дипломацията са далеч по-големи от очакванията на критиците. Спорният резултат от неговите политики към Уолстрийт, гражданските свободи и контратероризма безспорно отразява трудните политически компромиси, които му се наложи да допуска у дома и зад граница, пише британския вестник.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване