01/13/16 09:51
(http://www.dnevnik.bg/)

Турция арестува трима руснаци за връзки с "Ислямска държава" след взрива в Истанбул


Полицията в Турция  е задържала трима граждани на Русия, заподозрени във връзки с "Ислямска държава", предаде агенция "Ройтерс", като се позова на турската агенция Доган.

Арестите са извършени след терористичния атентат в Истанбул вчера, при който загинаха 10 души и за който турските власти обвиняват "Ислямска държава".

Полицията в Анталия е иззела документи и компютърни дискове след обиски на къщите, в които били отседнали заподозрените, съобщи агенция Доган. Няма конкретна информация кога точно са извършени арестите.

Генералното консулство на Русия в турския град Анталия потвърди, че трима руснаци са били задържани за връзки с "Ислямска държава", съобщи държавната информационна агенция РИА.

Турската полиция вчера проведе контратерористични операции в пет градове на страната, след атентата в Истанбул, съобщи телевизия Хабер Тюрк.

Най-малко 59 души, заподозрени за връзки с "Ислямска държава" са задържани в Анкара, Шанлъурфа, Мерсин, Килис и Адана. От арестуваните в столицата 16 души, 15 са граждани на Сирия и ще бъдат депортирани. Някои от задържаните в други градове турци попаднали в ареста по обвинение в тероризъм. Тези лица, по данни на полицията, искали да разкрият слабите места на редица държавни учреждения, където планирали да извършат терористични нападения.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване