01/13/16 18:14
(http://pik.bg)

Цветанов за случващото се в МВР: Трябва да бъдем по-спокойни и по-издръжливи

Цветанов за случващото се в МВР: Трябва да бъдем по-спокойни и по-издръжливи

Трябва да бъдем по-спокойни и по-издръжливи, защото да ръководиш Министерство на вътрешните работи е най-тежкият ресор във всяко едно правителство в последните 26 години. Всеки един от министрите на вътрешните работи трупа много негативи. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Лице в Лице” по бТВ.

„Обществото е изключително чувствително към това, което се случва през последните няколко дни и аз смятам, че реакцията на премиера и това, което каза само преди ден – два, той даде много ясен знак и послание към полицаите и професионалното и политическото ръководство на МВР – да се захващат по-здраво за работа, защото обществото очаква резултати”, коментира Цветан Цветанов.

На въпрос, свързан с изказването на министър Румяна Бъчварова, че едва ли не заплаха за националната сигурност е всяка критика към МВР, Цветанов посочи, че България е парламентарна република, има управляващо мнозинство има и опозиция и трябва да бъдем по-внимателни и по-устойчиви на такива нападки. Той припомни, че във времето, в което той е бил министър на вътрешните работи са го попитали дали ще подаде оставка, ако не бъдат разкрити извършителите на 18-то поред отвличане в държавата. Цветанов заяви, че единственото, което е направил е да се вслуша много внимателно. 

„Искам да благодаря на всички, които положиха усилия и тази група излежава своите присъди”, каза още Цветанов. Според него е имало период, в който системата за вътрешна сигурност бе съсипвана. Като аргумент той посочи, закриването на ГДБОП, което по думите му се отразило на борбата с тежката организирана престъпност. „Когато делата преминаха в ДАНС те умишлено не получиха своята реализация”, коментира Цветанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване