01/14/16 05:22
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: „Южен поток” е в историята, на дневен ред е „Балкан”

 „Южен поток” като такъв е в историята, на дневен ред е газовият разпределител „Балкан”. Това обяви от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов в рамките на блицконтрола. Дни наред излизаха противоречиви информации по въпроса, че Русия била готова да размрази проекта, но в крайна сметка те бяха опровергани, а сега това направи и Борисов. „Руският президент каза, че „Южен поток” е умрял, как насила да накарам някого да докара газ”, попита риторично премиерът. Затова пък той се изказа оптимистично за евентуалното изграждане на газов хъб на входа на страната ни на Черно море, като подчерта, че имало напредък по въпроса. И посочи, че и ЕК разглеждала проекта като възможен разпределител, в който да се събира газ от няколко източника. Идеята била България, заедно с ЕК да предложи на заинтересованите страни този проект. „Имаме вече готовност да си увеличим капацитета на тръбите и само България да си взема таксите”, обясни Борисов. И попита риторично защо да не са 100% наши тръбите, вместо да ги делим 50 на 50 с Русия.
В края на участието си в блицконтрола премиерът се отклони от темата и се обърна с усмивка към БСП: „Шегата с кучето Лайка беше уникална”. Това сравнение социалистите дадоха ден по-рано по адрес на военния министър Николай Ненчев, който пред очите на Борисов литна с изтребител, за да изпробва качеството на полските двигатели.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване