01/14/16 06:35
(http://www.klassa.bg/)

В съвременна Сирия няма сила, способна да замени Башар Асад

 В Сирия в момента не съществува „политическа или военна сила“, която да замени сегашния президент Башар Асад. Това посочва статия, публикувана в британския вестникThe Guardian.
„Не можем да отречем, че Сирия сега е страна, обхваната от гражданска война, където големи площи са извън контрола на правителството“, пише журналистът Мери Дежевски.
„Но също така е трудно да се отрече, че въпреки всички приказки на Дейвид Камерън за чакащите своето време около 70 хиляди „умерени“ бунтовници, в момента не съществува монолитна политическа или военна сила, готова да замени Башар Асад. Западните искания за незабавната оставка на сирийския президент, както и твърденията на опозицията, че е невъзможно да се разреши конфликтът в Сирия с Асад на власт, просто нямат нищо общо с реалността. В крайна сметка към този момент все още няма никой, който да е способен да го замени“, подчертава статията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване