01/14/16 21:35
(http://pik.bg)

Вижте как протече срещата на Борисов със заместник-председателя на Кабинета на министрите на Туркменистан (снимки)

Вижте как протече срещата на Борисов със заместник-председателя на Кабинета на министрите на Туркменистан (снимки)

По-рано днес се срещнах със заместник-председателя на Кабинета на министрите на Туркменистан Шамухамет Дурдилиев, който е на тридневно посещение в България. 

Г-н Дурдилиев изрази силното си впечатление от реализацията на проекта за изграждане на метрото в София, като възможностите за сътрудничество в сферата на инфраструктурата бяха сред основните теми на разговора ни. 

Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук. 

 „Голям потенциал има и партньорството ни в сектори като селско стопанство, спорт, строителство и доставка на строителни материали”, пише още премиерът.

Развитието на инфраструктурата и възможностите за сътрудничество в тази сфера бяха сред акцентите в разговора на Борисов с Дурдилиев. Той и водена от него делегация е на тридневно посещение в България по покана на министър Лиляна Павлова.

По време на срещата в Министерския съвет г-н Дурдилиев изрази силното си впечатление от реализацията на проекта за изграждане на метрото в София. Премиерът Борисов изтъкна сериозната работа на кабинета за подобряване на инфраструктурата в страната и същевременно посочи и други възможности за партньорство с Туркменистан в сектори като селско стопанство, спорт, строителство и доставка на строителни материали.

В рамките на пленарните разговори между двете делегации вицепремиерът Томислав Дончев подчерта, че е създадена базата за развитието на добрите отношения между двете страни и посещението на туркменската делегация ще позволи тези отношения да бъдат надградени.

Министърът на външните работи Даниел Митов отбеляза, че се организира посещение на президента на Туркменистан в България, което се уговаря от 2012 г. и вероятно ще се осъществи след провеждане на заседание на Българо-туркменистанската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество в началото на месец март 2016 г. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване