01/14/16 16:04
(http://radiomilena.com/)

„Завръщането” е фаворит за „Оскарите” с 12 номинации

„Завръщането” (The Revenant) с Леонардо ди Каприо е фаворит за предстоящите награди „Оскар”. В обявените преди минути номинации за най-престижните филмови награди той присъства в 12 категории. Следва го „Лудият Макс” с 10 номинации (предимно в техническите категории) и „Марсианецът” – със 7.

Трите филма са в надпреварата за най-добър филм на 2015 г. заедно с още пет заглавия: „Мостът на шпионите”, „Бруклин”, „Стаята”, Spotlight и The Big Short.

Режисьорът „Лудият Макс” Джордж Милър и Алехандро Иняриту със „Завръщането” са фаворити и за най-добър режисьор, където техни конкуренти са Лени Ейбрахамсън, Том Макарти и Адам Макей. Изненадващо от тази категория липсват гигантите Ридли Скот („Марсианецът”) и Спилбърг („Мостът на шпионите”).

Леонардо ди Каприо, който досега има четири актьорски номинации за „Оскар”, но нито една награда, получи петата. Претенденти за наградата са и Майкъл Фасбендер със „Стив Джобс”, Мат Деймън за „Марсианецът”, миналогодишният лауреат Еди Редмейн – този път с „Момичето от Дания”, както и Брайън Кранстън.

„Керъл”, филмът с най-много номинации „Златен глобус”, но останал без нито една награда, получи частичен успех и в номинациите за „Оскарите”. Номинирана за ролята си в него е Кейт Бланшет. Тя се състезава с Бри Ларсон, Дженифър Лорънс, Сирша Ронан и Шарлот Рамплинг. Общо шест са номинациите на „Керъл” – също и за адаптиран сценарий, музика и др.

Шест номинации има и „Мостът на шпионите”, а “Междузвездни войни: Силата се пробужда” – пет, съобщава Кросс. Шокиращи пропуски има в категорията „Оригинален сценарий”, където липсват както сценарият на Арън Соркин за „Стив Джобс”, така и на Куентин Тарантино – за „Омразната осморка”.

Публикувана на 01/14/16 16:04 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/oM8YwCJNTlc/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване