01/14/16 05:46
(http://www.klassa.bg/)

ЗАЩО САЩ НАЛИВАТ ПАРИ НА МАРИОНЕТКАТА СИ БЪЧВАРОВА?

 Вътрешното министерство офици­ално може да получава дарения от об­щини и фирми, които са 100 процента на държавата. Такава заповед е подпи­сала на 12 август 2015 г. вицепремиер­ката по коалиционната политика и въ­трешна министърка Румяна Бъчварова. С този акт тя „отменя заповед за забра­на за сключване на договори в МВР от 04.07.2013 г.“ Става дума за заповедта, с която вътрешният министър Цветлин Йовчев от кабинета „Орешарски“ за­брани изцяло даренията.

НА КАКВО ОСНОВАНИЕ МВР Е ВЗЕМАЛО „ТЪМНИ ПАРИ“,

оправдани като дарения близо шест месеца през 2015 г., запита неотдавна столичен всекидневник. Факт е, че от края на февруари до края на септем­ври 2015 г. разходи на вътрешното ве­домство за апаратура, техника, горива, резервни части и консумативи на обща стойност 2 583 708 лв. са били покри­вани от „дарители“. Данните са публи­кувани на страницата на ведомството (Виж таблицата на съседната страни­ца).

От пресцентъра на МВР обясниха, че според чл. 249 от Закона за МВР имат право на дарения от общини, дър­жавни фирми и от международни орга­низации. Известна практика за заоби­каляне на закона обаче е частници да даряват пари, имоти и горива на общи­ните, а те ги „даряват“ на полицията. Официално – за да пази реда, което и без дарения е неин дълг по Закона за МВР. Неофицално – за да осигурява чадър над трафиканти и други прес­тъпници, които крият незаконната си дейност под прикритието на кухи част­ни фирми. Например собственици на „хотели“ и „хостели“, които де факто функционират като публични домове и частни убежища за мюсюлманските мигранти, проникващи незаконно от Турция в България.

Бъчварова и съветничката й от американското посолство Христина Иванова се смеят, докато полицията влачи и удря Сидеров.

 

От таблицата се вижда, че най-го­лемият дарител на българското МВР с цели 2 376 234 лв. и 69 ст. е … Ми­нистерството на енергетиката на САЩ! Ха, сега де! Поради липсата на каква­то и да е функционална връзка между енергетиката на САЩ и дейността на българската полиция, това „дарение“ е прикрито като „техническо оборуд­ване за откриване на радиация и свър­зани системи с технически данни“. Една нищо незначеща фраза. Когато се прави подобно дарение, на първо мяс­то се цитират търговското име и про­изводителят на апаратурата. Какви са тези „свързани системи с технически данни“?! Кой е техният производител? Каква е търговската марка на „техниче­ското оборудване за откриване на ради­ация“? Какво мери, на какъв принцип? Гайгер-Мюлерови броячи ли са това, сцинтилационни детектори, неутронни REM метри ли? Въпросното оборуд­ване е било доставено в България на 3 транша – на 27 април, на 15 юли и на 14 септември 2015 г. и е било инста­лирано по поделенията на Главна ди­рекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на летищата във Варна, Бургас и Пловдив и на ГКПП-тата в Русе, Кардам, Стан­ке Лисичково, Златарево, Калотина и Олтоманци. Както и на Националния координационен център на ГДГП.

Другият крупен дарител на Бъч­варова е DEA (Drug enforcement administration) – Агенцията за наркоти­ците и лекарствата на САЩ. Тя е дари­ла ГДБОП с … „движими вещи“ (?!) на стойност 26 741 лв.

КАКВИ ДВИЖИМИ ВЕЩИ, БЪЧВАРОВА? ЕЛЕКТРОШО­КОВИ ПАЛКИ, ФЕНЕРЧЕТА, ИЛИ СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА?

Третият американски благодетел на родното МВР е „дипломатическата служба за сигурност“ (т.е. Сикрет сър­вис) към посолството на САЩ в Со­фия. Тя е дарила Академията на МВР с учебници и технически средства за 18846.05 лв.

Така с дарения, осчетоводени на обща стойност 2 395 080 лв и 74 ст., правителството на САЩ се явява най-големият дарител, с 92.7% от всич­ки дарения, получени от българското МВР за 7 месеца, от 20 февруари до 30 септември 2015 г.

Срещу какво?! Опитът показва, че Вашингтон не дарява силовите минис­терства на своите клиенти от алтруи­зъм.

МИЛИОНИТЕ СЕ ДАВАТ СРЕЩУ АНГАЖИМЕНТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДИКТУ­ВАНИТЕ ОТ ВАШИНГТОН ПОЛИТИЧЕСКИ ПОРЪЧКИ

Което от своя страна подсказва защо за вътрешен министър бе назначена именно неразбиращата нищичко от сигурност и вътрешен ред социоложка Румяна Бъчварова, известна като агент за влияние на метрополията в Бълга­рия. Заедно със своята сянка, „пре­водачката на Уорлик“ Христина Ива­нова, вицепремиерката взе на ръчно управление линча над Волен Сидеров пред НАТФИЗ на 25.10.2015 г. В парт­ньорство с главния прокурор Цацаров вътрешната министърка дирижира репресиите срещу ръководството на АТАКА от първия ден, в който се видя овластена. Поводите са смехотворни, обвинителните актове срещу лидера на АТАКА са доказано неграмотни (виж решенията на две съдебни инстанции, отменящи задържането под стража на Сидеров и Чуколов като нарушаващо членове 63 и 64 на НПК). Но какво от това? Американските „дарения“ тряб­ва да бъдат заслужени с упорита работа срещу България. Бъчварова безотказно изпълнява и политиката на Вашинг­тон за ислямизиране на Европа чрез вкарването на милиони близкоизточни джихадисти. Над 1.5 милиона от тях бяха вкарани от Турция през Бълга­рия до Западна Европа, потвърди на 29.11.2015 г. президентът на Съвета на ЕС Доналд Туск. Ха сега попитайте Бъчварова защо дава бежански статут на 95% от поискалите го. И защо вече цяла година бави изграждането на гра­ничната ограда по границата с Турция.

Но да продължим рекетьорската сага на Бъчварова с данните от нейния „Регистър на даренията“.

Не се е стискала и Българската на­родна банка. Тя се е отчела пред вице­премиерката по коалиционната полити­ка с 2 автомобила – единият „Мерцедес Бенц“, а другият от неизвестна марка. Любопитна подробност е, че и двата автомобила са оценени на 9900 лв.

Но най-циничен е рекетът, с който кабинетът „Борисов“ 2 е изсмуквал ре­сурса на загиващи български държавни компании и общини.

КРУПНИ „ДАРИТЕЛИ“ НА МВР СА ДВЕ ОТ ЗАГИВА­ЩИТЕ ДЪРЖАВНИ ФИРМИ В БЪЛГАРИЯ

Мини „Марица-изток“ и ТЕЦ „Ма­рица-изток“ – 2. През ноември инж. Живко Динчев, изпълнителен дирек­тор на ТЕЦ-а, заяви пред парламентар­ната комисия по енергетика, че компа­нията ще завърши 2015 г. със загуба от 100 милиона лв. заради последните две ценови решения на КЕВР, които умиш­лено я фалират. Към днешна дата ТЕЦ „Марица изток“ – 2 е във фактически фалит. Но понеже тя потребява близо 50% от въглищата на мините, то във фалит е и предприятието „Мини Ма­рица-изток“. И не щеш ли, точно тези две държавни фирми са окъпали ве­домството на Бъчварова в златен дъжд. През юни мините са дарили ОДМВР – Стара Загора с 12 000 лв. за „текущи разходи“. Те явно са били недостатъч­ни, защото месец по-късно, на 22 ли м.г., ТЕЦ „Марица-изток“-2 е налял в същата ОДМВР цели 32 000 лв. – пак за „текущи“ харчове.

Данък „спокойствие“ под формата на дарения са плащали и ВиК-Бургас и прис­танище Бургас, както и някои от най-бе­дните общини, които иначе нямат пари да платят ремонтите на училищата и за­платите на лелките в детските градини. Сред тях са Айтос, Алфатар, Главиница, Камено, Карнобат, Кубрат, Мадан, Родо­пи, Рудозем, Сунгурларе, Средец, Смолян, Тутракан, Чепеларе… Тези „дарения“ източват финансите им. Остава горчивата истина, че и този рекет на кабинета „Бори­сов“ – 2 е плащан от нас, данъкоплатците!

Кога компетентните органи ще прове­рят тези „дарения“? Обществото иска да види документацията на „техническото оборудване за откриване на радиация“ на всеки от 11-те обекта на ГДГП и митни­ците. ДАНС няма ли да провери как Бъч­варова е изнудвала умишлено фалираните от КЕВР държавни компании ТЕЦ „Мари­ца-изток“ – 2 и „Мини „Марица-изток“? За какви „текущи разходи“ ОДМВР-Ста­ра Загора е изхарчила техните „дарения“, взети от залъка на българските миньори и енергетици, които месеци наред не полу­чават заплати?!

ТРАДИЦИЯТА НА ДЪРЖАВНИЯ РЕКЕТ ДАТИРА ОТ 1992

 

Събирането на подкупи срещу по­литически услуги е стара традиция на българските „реформатори” и „де­мократи”. Тя датира от 1992 г., кога­то тогавашният финансов министър

Иван Костов я разреши със воя за­повед. Тя продължи до 2013 г., когато кабинетът „Орешарски” я прекрати. Уви, било е за кратко!

През 2005 г. одит на Сметната па­лата разкри, че МВР е получило под формата на „дарения” милионни подкупи от турчина Фуат Гювен, кой­то върти черен бизнес в свободните зони на Свиленград и Видин.

Фуат Гювен е роден през 1955 г. в Момчилград (града на Лютви Мес­тан, впрочем). Завършва строител­ния техникум в Кърджали. През 1977 г. Фуат и семейството му се изселват в Турция. На българския пазар стъпва за първи път през 1990 г., когато купу­ва бензиностанция в свободната зона на Свиленград. Три години по-късно инвестира във втора бензиностанция – отново в свободна зона, но този път във Видин.

През 2005-та Гювен купува навед­нъж три водноелектрически центра­ли и така става собственик на общо осем ВЕЦ, бургаския завод „Елкабел“, още 2 бензиностанции, хотели. Става собствник и на турската „Демирбанк” (след национализирането й от Турция бе преименувана на „Дбанк”) в Бъл­гария и назначава за шеф на над­зорния съвет и борда на директори­те вече бившия финансов министър Стоян Александров. (Турчинът много си пада по финансови министри, ако забелязвате!)

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване