01/14/16 05:23
(http://www.klassa.bg/)

Кабинетът създаде Съвет за съдебна реформа

 Постоянен Съвет по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система към Министерския съвет създаде правителството. Новият орган ще координира изпълнението на стратегията, ще прави мониторинг по изпълнението на целите, ще приема пътните карти за изпълнение им, както и ще обсъжда документи, дейности и инициативи, свързани с прилагане на мерките от Стратегията и пътните карти. Предвижда се членове на Съвета да са представители на съдебната и изпълнителната власт, на други институции, представители на организации на съдиите, прокурорите, следователите, съдебните служители, представители на неправителствени организации и на академичната общност. При обсъждане на въпроси, които изискват промени в законодателството или приемане на решение на Народното събрание, ще се канят за участие председателят на Комисията по правни въпроси и председатели на парламентарните групи или техни представители.
Регламентирани са критериите за членство на неправителствените организации. Необходимо е да са работили най-малко пет години в областта на съдебната реформа и да са с реализирани конкретни инициативи в тази сфера. Предвижда се те да участват в заседанията на съвета на ротационен принцип.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване