01/14/16 10:41
(http://www.dnevnik.bg/)

Лозан Панов: Ще продължа да говоря, без значение от заплахи и медийни манипулации


Ще продължа да изразявам позицията си, без значение от заплахи и медийни манипулации, каза председателя на Върховният касационен съд (ВКС) Лозан Панов преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет. В своя реч, при честването на 135 години ВКС, той разкритикува окастрянето на приетите два дни по-рано конституционни промени. В словото си Панов говори за съдебна зависимост "с любезната подкрепа на българския политически елит" и призова съдиите да се борят за реформата.

"Доброто и злото са въпрос на избор, а свободата е по природа", заяви днес Панов. Той благодари на всички колеги, които са застанали зад едно от най-демократичните постижения на обжеството ни - свободата да изразяваш мнението си. Изявлението на Панов беше по повод отказа на етичната комисия към ВСС да образува проверка по повод речта му.

"Като председател на върховна институция видях как бяха бламирана ключови промени в конституцията и беше мой дълг да говоря", обясни днес аргументите си за речта Панов. "Мълчанието те прави съучастник в това, с което не си съгласен", допълни той.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване