01/14/16 09:43
(http://pik.bg)

Мария Капон: Не някакъв министър, а гражданите трябва да кажем: Стига вече!

Мария Капон: Не някакъв министър, а гражданите трябва да кажем: Стига вече!

Държавата е най-дестабилизиращият фактор в обществото. Не може всеки, критикуващ МВР, да се определя като враг на управлението. Ние трябва да кажем: Стига вече!

Това каза председателят на Единната народна партия Мария Капон пред БНР. Капон се възмути и от обвиненията срещу убийците на 18-годишния Тодор от Враца. „Едно младо дете, на 18 години, искайки да наложи правилата за движение, беше пребито, арогантно, защото хората отсреща знаят, че нямат държава, която да ги осъди и те се чувстват безнаказани!

Това не са мутренските години, тези мутри се развиха в годините, продължават да бъдат арогантни, намериха своето място в държавата и продължават да управляват”, заяви Капон. „Ние трябва да кажем стига, а не някакъв министър да ни развява думите „стига вече”. "Ние трябва да кажем стига вече – като общество, като граждани!”, категорична е Мария Капон. Агенция БГНЕС припомня, че тази вечер във Враца ще има нов протест от съучениците на момчето. Акцията е планирана като шествие по централните улици на града. Планира се шествието да премине през мястото, където стана инцидента и да завърши на централния площад в града.

Така съучениците на момчето искат да се противопоставят на агресията. Снощи стотици врачани излязоха на протест пред полицията във Враца. Мария Капон се аргументира, че „заради некадърността, арогантността и корупцията на управление, те именно това наричат стабилност, мнозинство зад кабинета. Не може всеки, който критикува работата на вътрешния министър и МВР, да бъде обявяван за враг, който иска да дестабилизира правителството, или да бъде обвиняван, че иска да стане звезда или се изказвал некомпетентно.

На всеки гражданин и данъкоплатец му стига компетентността да изкаже недоволството от услугите, които не получава срещу парите, които той самият дава на вътрешното министерство” заяви Капон. Според нея няма нужда вътрешният министър Румяна Бъчварова да драматизира излишно критиките към себе си. Ако смята, че МВР се коментира като българския футбол, защото тя направи това сравнение, значи лесно може да се направи и извода, че хората губят интерес към способностите на нашата държава, точно, както загубиха интерес към българския футбол, пропит от корупция, уточни Капон. Според председателя на ЕНП правителството не може да извърши която и да е от реформите, необходими за страната ни. „Ние от 5 месеца слушаме излияния на властта, че най-важна за страната ни била стабилността.

Под стабилност те разбират съхраняване на управляващата коалиция. С хората, с които всеки ден общувам, виждам, че те са в една стабилна бедност, стабилна престъпност и стабилна бездуховност. Аз не мисля, че това правителство има мандата, има шанса, в тази година да извърши каквато и да е необходима реформа за страната ни и за гражданите”, подчерта Капон. Единствено простащината възтържествува, в най-арогантния си вид, по най-високите етажи, но затова не може да сме изненадани, както се казва, че е възприета като модел на поведение от всички подрастващи, каза още тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване