01/14/16 04:44
(http://www.klassa.bg/)

Масивът за съхранение на енергия Advancion® на ЕЙ И ЕС Холандия вече обслужва европейската мрежа

 Масивът на ЕЙ И ЕС Холандия за съхранение на енергия по системата Advancion® влезе в търговска експлоатация, което ще помогне за повишаване на надеждността на европейската мрежа чрез бърза реакция на спомагателните услуги. Десет мегаватовият парк, равняващ се на 20 мегавата гъвкав ресурс, беше завършен през декември 2015 г., след което успешно започна да обслужва холандския и европейските общи пазари. Масивът се захранва от решението за съхранение на енергия чрез батерии Advancion 4. С ниската си цена решението се явява алтернатива на традиционните електроцентрали и на помпено-акумулиращите водноелектрически централи, осиггурявайки надежден, интелигентен и разходно-конкурентен способ за модернизиране на енергийните системи.

Мащабируемата платформа на ЕЙ И ЕС, разработена и усъвършенствана в резултат на осемгодишния опит на компанията, предоставя на Европа възможност за по-ефективно насочване на съществуващите активи, което води до по-ниски емисии на цялата система и намаляване на разходите, както и до по-голяма интеграция на възобновяемата енергия. Технологията Advancion е вече на разположение на трети лица в Европа, както и на други места по света, като модерно и икономично решение за посрещане на пиковете и гъвкавите енергийни потребности, като същевременно стабилизира мрежата.

„За нас е удоволствие да предоставим ползите от решението за съхранение на енергия Advancion в Европа, по-малко от година след старта на проекта", заяви Хулиан Небреда, президент на бизнес-звено „Европа“ на ЕЙ И ЕС. „Тъй като Европа и нейните ютилити компании работят за намаляването на въглеродните емисии и за подобряването гъвкавостта на електроенергийната мрежа, решението Advancion може бързо и ефективно, в големи обеми, да позволи интегрирането на новото поколение възобновяеми източници на енергия, като тези, използващи енергията от вятъра и слънцето.“

„Решението за съхранение на енергия Advancion отговаря на днешните предизвикателства на мрежата чрез своята безкрайна мащабируемост, географска приложимост, интелигентност, съвременност и ниска цена“, каза Стийв Коруел, вицепрезидент на ЕЙ И ЕС Европа. „Развълнувани сме да предлагаме Advancion директно на водещи европейски ютилити компании и ключови участници от индустрията, така че те да могат да се възползват от опита, вграден в Advancion на техните пазари. Очакваме да работим с тях.“

Със завършването на проекта в Холандия и 10-мегаватовия парк в Килруут, Северна Ирландия, към момента ЕЙ И ЕС управлява най-големия парк за съхранение на енергия в Европа. В световен мащаб, ЕЙ И ЕС e интегрирал технологията на осем различни пазара, като решенията за съхранение на енергия представляват най-големия парк в света, със 116 мегавата и 3 милиона мегават часа на доставена услуга. ЕЙ И ЕС вече обяви изграждането или последния етап на развитие на допълнителни 268 мегавата за съхранение на енергия.

 

За решенията за съхранение на енергия на ЕЙ И ЕС

ЕЙ И ЕС е световен лидер в съхранението на енергия чрез батерии, което позволява на енергийните компании, енергийните пазари и предприемачите, разработващи възобновяеми енергийни източници да управляват проектите си през всички етапи – от идея до експлоатация, с пазарно доказано решение. Решенията за съхранение на енергия Advancion увеличават стойността на съществуващата енергийна инфраструктура, подобряват гъвкавостта и надеждността на енергийната система и осигуряват на клиентите пълна алтернатива на традиционните върхови електроцентрали. ЕЙ И ЕС въведе в експлоатация първия си модерен проект за съхранение на електроенергия чрез батерии през 2008 година и днес оперира най-големия парк от активи за съхранение на енергия чрез батерии в света. Компанията работи с партньори от енергийния сектор и други клиенти, за да наложи предимствата на съвременните системи за съхранение по целия свят. За повече информация, моля, вижте www.aesenergystorage.com или @aes_es в Twitter.

 

За ЕЙ И ЕС

Корпорацията ЕЙ И ЕС (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 200. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 18 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нашите 18 500 служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. Приходите ни през 2014 година са на стойност 17 милиарда долара, като притежаваме и управляваме активи за общо 39 милиарда долара. За да научите повече, посетете www.aes.com. Последвайте ЕЙ И ЕС в Twitter тук: @TheAESCorp.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване